Studiu de caz

Studiu de caz Project Management in industria Home & Deco – Ha.ro

Project Management
Articole pentru casa si gradina

Context

Firma Ha.ro, o companie ce activeaza in domeniul home and deco, s-a confruntat cu provocarea de a lansa un magazin online intr-un interval de timp scurt – doar doua luni. 

Aceasta initiativa a implicat coordonarea unei echipe de branding si a echipei responsabile de magazin, impreuna cu coordonarea echipei de implementare platforma eCommerce.

Situatie

Ha.ro avea nevoie de un partener de incredere pentru a asigura lansarea rapida si eficienta a magazinului online in timpul stabilit. Cu o noua identitate de brand si o presiune mare legata de timp, era crucial sa se gestioneze fiecare aspect al proiectului cu precizie si eficacitate, in deadline-urile stabilite.

Solutie

Echipa noastra de project management a preluat conducerea in coordonarea intregului proces, de la selectia temei si a platformei eCommerce pana la integrarea platilor online si alinierea cu criteriile de best practices in domeniul eCommerce.

Ne-am asigurat ca fiecare membru al echipei de magazin primeste materialele necesare la timp pentru feedback si am gestionat procesul de integrare a brandului nou in materialele de marketing si pe site.

Actiuni

Am colaborat indeaproape cu echipa de marketing externa si echipa de branding pentru a dezvolta materiale eficiente si pentru a implementa brandul nou in mod corespunzator.

Am realizat o prima serie de teste riguroase pe site pentru a identifica si rezolva problemele inainte de lansare.

Am lucrat la adaptarea designului si layout-ului site-ului conform celor mai bune practici din domeniul eCommerce.

Am refacut taxonomia si structura categoriilor de produse pentru a imbunatati experienta utilizatorilor si pentru a facilita navigarea pe site.

Am gestionat si solutionat rapid orice probleme sau bug-uri aparute post-lansare, asigurandu-ne ca magazinul online functioneaza optim. 

Cum am facut asta

In eforturile noastre de a asigura lansarea rapida si eficienta a magazinului online, am colaborat strans cu echipa externa de marketing si branding pentru a dezvolta materiale eficiente si pentru a implementa noul brand in mod corespunzator. Inainte de lansare, am efectuat teste riguroase pe site pentru a identifica si remedia orice probleme. De asemenea, ne-am dedicat timpul pentru a adapta designul si layout-ul site-ului conform celor mai bune practici din domeniul eCommerce. Am revizuit taxonomia si structura categoriilor de produse pentru a imbunatati experienta utilizatorilor si pentru a facilita navigarea. In plus, am gestionat rapid orice probleme sau bug-uri aparute post-lansare, asigurandu-ne ca magazinul online functioneaza optim.

Provocari

  • Timp scurt de la idee la lansarea unui magazin online functional
  • Corelare ERP si platforma de eCommerce
  • Adaptarea brandului unic si relaxat Ha.ro in imaginea si tonul site-ului nou
  • Evitarea duratei lungi de raspuns la tickete din partea platformei de eCommerce, datorata volumului de lucru
  • Alinierea a 3 echipe diferite, cu moduri de lucru diferit

Rezultate

Cu o comunicare eficienta si o coordonare stransa a intregului proces, am reusit sa livram un magazin online functional si atractiv in doar doua luni.

Lansarea a fost un succes, iar feedback-ul initial al clientilor a fost pozitiv. De asemenea, evenimentul de deschidere a magazinului fizic in Brasov a fost un moment memorabil pentru firma Ha.ro si o oportunitate excelenta de a-si promova brandul si produsele.

Concluzie

Prin implicarea si eforturile noastre colective, am reusit sa transformam viziunea Ha.ro in realitate si sa livram un proiect de project management de succes intr-un timp record. Suntem mandri sa fim partenerii lor in aceasta calatorie si suntem dedicati in a le oferi sprijinul necesar pentru a-si atinge obiectivele si a-si continua cresterea in mediul online.

Esti curios si vrei sa ai și tu o casă modernă, echipată cu tot ce îți trebuie?

Poți vizita site-ul Ha.ro pentru a găsi cele mai bune soluții sau poți veni direct la locația fizică din Coresi.

Call Now Button