eComMasters

Ce trebuie sa stii despre automatizarile de eMail Marketing

 

Automatizarile de eMail Marketing, iti permit sa ai o comunicare mai eficienta cu clientii, si sa valorifici acest canal de marketing la adevaratul lui potential.


Daca pana acum ai trimis doar campanii setate manual, sau daca esti convins ca nu te mai poate ajuta altceva in afara de flow de Bun Venit si Recuperare Cos, citeste mai departe.

 

75% dintre magazinele online folosesc deja automatizarile

 

Un procent impresionant de 75% dintre magazinele online au adaugat deja automatizarea in fluxurile lor de lucru (zice Social Media Today). Mai mult, majoritatea spun ca au in plan sa isi mareasca bugetul pentru tehnologia de marketing. Una dintre categoriile de top pentru investitii este un tool care permite automatizari dedicate si eficiente.

 

Cand vine vorba de aplicarea automatizarilor, social media si eMail sunt cele mai populare alegeri. Programarea postarilor si automatizarea emailurilor cu template-uri personalizate, segmentarea audientei si triggere calculate smart sunt doar cateva elemente care compun strategia de eMail Marketing, dar un must pentru un plan care aduce rezultate.

 

72% dintre magazinele online de succes folosesc automatizari pentru eCommerce

 

Un stiudiu recent de marketing ne arata ca 72% dintre magazinele online folosesc automatizarile de eMail pentru strategia lor de marketing (Zumstein et al.).

 

Desi exista multe factori implicati in succesul automatizarii, imaginea este destul de clara: magazinele online care investesc in automatizari smart au sanse mai mari de a creste vanzarile.

 

Ineficienta te poate costa pana la 30% din vanzari

 

eCommerce este deja un sector dificil. Marjele de profit in vanzarile cu amanuntul sunt mici. Este dificil sa fii remarcat in spatiul online competitiv. Odata ce consumatorii ajung pe un site de eCommerce, tot este complicat sa ii convingi sa faca o achizitie si sa ii transformi in clienti loiali si recurenti.

 

Imagina-ti acum ca ai putea ajuta magazinul tau online sa recupereze aproape o treime din fostii clienti sau din vizitatori.  

 

Statisticile arata clar cat de mult poate ajuta automatizarea in ceea ce priveste generarea de lead-uri si conversie: 77% dintre marketeri genereaza mai multe lead-uri, in timp ce 56% inregistreaza rate mai mari de conversie cu ajutorul automatizarii marketingului (EmailMonday).

 

Emailurile automate genereaza vanzari

 

Pe scurt, la asta se rezuma de fapt tot mesajul articolului nostru.

 

Oamenii deschid emailurile automate mai des decat alte tipuri de mesaje. De fapt, rata de deschidere pentru emailurile automate este cu aproximativ 70% mai mare decat pentru emailurile trimise manual. Emailurile automate au, de asemenea, o rata de click cu peste 150% mai mare (Neal Schaffer). Asta se datoreaza probabil faptului ca automatizarea permite magazinelor online sa trimita informatii corecte la momentul potrivit, ceea ce face mai probabil ca destinatarul sa deschida emailul.

 

Call Now Button