eComMasters

Cum alegi cea mai buna solutie (platforma) de eMail Marketing?

Cu totii stim ca email marketingul este unul dintre cele mai utilizate instrumente atunci cand vrem sa ne mentinem publicul tinta aproape si implicat. De aceea, pe piata gasim si o multime de platforme de email marketing. Insa, de unde stim care dintre acestea se potriveste si functioneaza corespunzator pentru afacerea noastra? Ei bine, daca ti-am captat atentia si esti in cautarea platformei de email marketing potrivite pentru tine si pentru afacerea ta, iti recomandam sa citesti randurile urmatoare. Acestea te vor ajuta sa alegi cea mai buna solutie de email marketing adaptata nevoilor tale.

Ce este marketingul prin email?

Sa incepem cu inceputul. Ce inseamna email marketing-ul si de ce este atat de utilizat? Raspunsul este simplu: este o strategii de marketing digital care consta in trimiterea unor mesaje comerciale sau informative catre un grup de persoane (in cazul de fata clienti/ potentiali clienti) prin email. Acesta le permite brandurilor/companiilor sa isi promoveze serviciile, sa pastreze o relatie cu clientii sai si sa ii stimuleze sa faca achizitii. Pentru o strategie de email marketing cat mai buna, este recomandat sa lucrezi cu o agentie specializata, precum: Ecommasters. Agentia te poate ajuta nu doar sa iti cresti baza de date, ci si sa ajungi mai repede la rezultatele dorite.

Cum sa alegi cea mai buna solutie de email marketing pentru afacerea ta

Creeaza o lista cu elementele de care ai nevoie de la platforma de eMail Marketing

Listele nu sunt importante doar atunci cand mergi la cumparaturi, ai clar nevoie de ele si cand organizezi un plan. De aceea, iti recomandam sa iti faci o lista cu nevoile si asteptarile tale de la platforma de email marketing potrivita. Criteriile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand lucrezi la aceasta lista sunt legate de: nevoile de integrare cu alte software-uri, buget, dimensiunile listelor de contacte, segmentare, analiza si nu in ultimul rand, automatizare.

Sfat: Alege o platforma de email marketing care iti ofera cat mai multe solutii pentru nevoile tale specifice 

Nu tot ce e complicat poate sa functioneze sau sa aiba rezultat si pentru tine. Simplitatea de cele mai multe ori ne ajuta sa ajungem mai repede la rezultatul asteptat. De aceea, este indicat sa te indrepti catre o platforma de email marketing user friendly, cu o interfata intuitiva si instrumente usor de utilizat si analizat. In plus, aceste platforme nu doar ca simplifica procesul de creare si trimitere a campaniilor, ci face mai simpla si gestionarea listelor/segmentelor de abonati, chiar si pentru acei utilizatorii incepatori.

Sa luam ca exemplu platforma theMarketer, aceasta are o interfata intuitiva si usor de utilizat si functionalitati avansate de segmentare. Mai mult decat atat, are o raportare foarte exacta pentru analizarea ratelor de deschidere, cu scopul de a eficientiza strategia de email marketing.  Pe cealalta parte, este necesar sa te asiguri ca functionalitatile de automatizare ale platformei theMarketer sunt cele de care are nevoie afacerea ta.

Importanta ratelor de livrare

In continuare, un alt aspect pe care trebui sa il ai in vedere este importanta ratelor de livrare. Capacitatea platformei de email marketing de a ajunge in mod fezabil in casutele abonatilor afacerii tale, este vitala pentru succesul viitoarelor tale campanii de email marketing.

Compara costurile instrumentelor de eMail Marketing de pe piata

Fa o analiza de piata si compara abonamentele de preturi ale diferitelor platforme de email marketing. Important este sa evaluezi nu numai costurile initiale, ci si orice taxe suplimentare pentru functii suplimentare sau limite de abonati. Alege o solutie care ofera cea mai buna valoare pentru bugetul tau.

Inainte de a alege cu ce platforma de email marketing sa lucrezi, este necesar sa faci o analiza de piata si sa compari pachetele si preturile acestora. Desigur, mai intai trebuie sa iti stabilesti bugetul si sa ai in vedere taxele suplimentare, aferente functiilor suplimentare.

Importanta platformelor de eMail Marketing automatizate

Automatizarea nu doar ca iti poate spori eficienta, ci iti si usureaza semnificativ eforturile. De aceea, iti recomandam sa iti indrepti atentia spre o platforma care iti asigura elemente de automatizare. Exemple de automatizare: emailurile declansate automat si continutul personalizat.

Integrarea platformei de eMail Marketing cu alte platforme

O platforma bine integrata de email marketing poate eficientiza considerabil fluxul de lucru si aduce o sumedenie de imbunatatiri pentru afacerea ta. Astfel, tine cont ca platforma de email marketing sa potriveasca si cu alte software-uri esentiale, cum sunt platformele de comert, sistemele de CRM si instrumentele de analiza.

Raportarea si analizele sunt vitale – platforma de email marketing trebuie sa te ajute cu acest aspect

Analizele cuprinzatoare si o raportare corecta sunt cruciale atunci cand doresti sa tii evidenta campaniilor tale de marketing. Alege o platforma complexa, care te poate ajuta sa iti optimizezi strategia, prin oferirea de informatii despre comportamentul abonatilor tai(ratele de deschidere, de click si de conversie).

Serviciu de asistenta clienti bine pus la punct pentru platforma ta de eMail Marketing 

Preocuparile tale in legatura cu platforma de email marketing pe care o folosesti ar trebui sa fie rezolvate rapid, motiv pentru care te sfatuim sa alegi acest serviciu tinand cont si de asistenta pentru clienti care iti este oferita. Este esential ca, atunci cand ai nevoie de ajutor, sa poti fi asistat prompt, indiferent de canalul de comunicare folosit: chat live, email sau telefon. 

O solutie de eMail Marketing s-ar putea sa nu fie suficienta

O platforma de email marketing este, cu siguranta, un instrument valoros in comunicarea cu abonatii tai si cunoasterea acestora, precum si a insighturilor pe care ti le ofera. Cu toate acestea, uneori vei avea nevoie de servicii suplimentare pentru a maximiza eficienta campaniilor tale.

Cand ai nevoie de o agentie de eMail Marketing?

Alegerea agentiei sau serviciului de eMail Marketing

Atunci cand doresti sa colaborezi cu o agentie de marketing care sa te ajute cu procesul de email marketing, trebuie sa tii cont ca specialistii pe care ii alegi sa iti inteleaga afacerea, obiectivele de afacere si nevoile pe care le avi, oferindu-ti solutii personalizate, care sa satisfaca aceste necesitati. Inainte de a contracta un astfel de serviciu, verifica expertiza, istoricul, gama de servicii, precum si parerile clientilor despre colaborarea cu acea agentie.

Beneficiile marketingului prin email

Marketingul prin email aduce cu sine o gama larga de beneficii, printre care amintim: o mai mare constientizare a afacerii de catre clienti, rate de conversie mai mari, comunicare orientata catre client, rezultate masurabile, costuri reduse, segmentare avansata, cresterea loialitatii clientilor sau cresterea traficului pe site-ul brandului tau.

 Ce poti trimite prin email marketing

Email marketing-ul iti permite sa iti mentii publicul tinta informat si actualizat, datorita newsletterelor, a campaniilor promotionale si uneori chiar a campaniilor directe pentru feedback.

Intrebari frecvente privind marketingul prin email

De ce criterii trebuie sa tii cont atunci cand alegi o agentie de eMail Marketing?

Unul dintre cele mai importante criterii ale unei agentii de marketing este expertiza si gama de servicii pe care o ofera. De asemenea, este necesar sa alegi o agentie care iti intelege industria si obiectivele pe care le ai, oferindu-ti astfel solutii personalizate care sa duca la rezultatele asteptate.

Care este diferenta dintre mesajele tranzactionale si mesajele traditionale de eMail Marketing?

Mesajele tranzactionale sunt acele mesaje declansate de anumite evenimente specifice, precum: confirmarea comenzii, resetarea parolei sau mesajele de bun-venit. Acestea sunt importante, datorita faptului ca pot facilita tranzactii. Pe cand, mesajele traditionale sunt reprezentate de trimiterea de campanii, coduri promotionale sau mesaje informative grupului tau de abonati. Si acestea sunt la fel de importante precum mesajele.

Ce sunt instrumentele de automatizare si cum fac ele mai usor procesul de marketing prin e-mail?

Instrumentele de automatizare sunt: testele A/B, configurarea de fluxuri si emailurile declansate, segmentarea si personalizarea campaniilor, precum si furnizarea de analize si integrarea acestora cu alte platforme cu scopul sincronizarii datelor. Toate aceste instrumente de automatizare, contribuie la sporirea rezultatelor asteptate prin intermediul campaniilor de email marketing.

Cum ne dam seama daca o campanie de eMail Marketing are rezultat pozitiv?

Rezultatele campaniilor de email marketing se masoara analizand diverse metrici. Mai exact, este important sa analizam care este rata de deschidere a emailurilor trimise, rata de conversie, care este valoarea medie a comenzilor si nu in ultimul rand, care este rata de dezabonare. Prin intermediul acestor date putem evalua succesul si ROI-ul campaniei.

Ce trebuie sa fac sa am o rata de conversie mai mare?

Este foarte important sa folosesti call-to-action in continutul emailului si, mai ales in subject line si preview line. Cu cat sbiectul mailului tau este mai clar, vizibil si atragator, sansele ca oamenii sa iti deschida mailul si sa vada ce oferte si promotii le oferi, cresc in mod considerabil.

Cat de frecvent trebuie sa trimit mailuri?

Frecventa mailurilor poate varia in functie de tipul tau de afacere si de publicul tau tinta. In general, se recomanda sa fii constant, insa este necesara o limita pentru a nu suprasolicita sau irita abonatii. 

Cum trebuie sa gestionez lista de abonati pentru a mentine calitatea?

Se recomanda sa mentinem evidenta persoanelor abonate, eliminand o data la ceva timp adresele de email inactive. Pe langa asta, se pot face teste pentru segmentarea listei in functie de preferinte si interese. Astfel, vei putea trimite mailuri personalizate pentru fiecare segment in parte.

Call Now Button